Piknik v parku 2020

Náš kamarát a talentovaný umelec Peter Murko sa počas tohtoročného leta spolupodieľal pri organizovaní podujatia Piknik v Parku. Svojim výtvarným nadšením chcel v ľuďoch podnietiť chuť maľovať a tvoriť. Podporu Peťovi poskytlo aj naše rehabilitačné združenie, ktoré sa po úspešnom minuloročnom projekte aktívne zapojilo aj do tohtoročného podujatia.

Mestský park nám v nedeľu 12.7. a 9.8. poskytol ideálne prostredie na tvorivú prácu. V chládku majestátnych stromov pri fontáne sme si rozložili maliarske stojany, výkresy, ceruzky, uhlíky a pustili sme sa do práce. Spočiatku trošku hanblivo, no pozitívna spätná väzba okoloidúcich nás povzbudila a potešila. Dodala nám odvahu a aj naše skice začali naberať reálnejšie kontúry. Veľkou oporou nám boli aj Miška a Lucka – naše talentované umelkyne. Trpezlivo nás usmerňovali pri skicovaní a snažili sa nás zasvätiť do tajov maliarskeho umenia. Podarilo sa nám naplniť aj Peťov zámer – do tvorenia sa zapojili aj okoloidúci návštevníci parku. Potešili sme sa podpore našej dobrovoľníčky Lenky, ktorá sa tiež pristavila.

Tvorenie nám spestroval aj bohatý kultúrny program. Mohli sme si vyskúšať cvičenie pilatesu, či navštíviť divadelný workshop. Podujatie sa nieslo v pokojnej atmosfére, čomu napomáhala aj energická hudba. Oprášili sme svoje maliarske zručnosti a opäť sme prežili nevšedný deň.

Add a Comment