„Ako sme sa do „ZOO“ vybrali

Leto je v plnom prúde. Slnečné dni nás akosi automaticky ťahajú von. Chodievame športovať, počas horúcejších dní sa radi prejdeme v tieni parku. Nedávno sme sa na internete dočítali, že v košickej zoo sa narodil samček ťavy a aj mláďatá tučniakov. Povedali sme si, že je to fajn dôvod navštíviť ZOO a pozrieť sa, ako sa „starým“ a aj „novým“ zvieratkám darí.

V utorok 14.7.2020 sme sa teda stretli na zastávke Mier. Vyzbrojení jedlom, pitím, a nadšením z výletu sme si počkali na autobus. Lenže ten prišiel beznádejne, ale naozaj beznádejne plný. Keďže sme boli väčšia skupinka, povedali sme si, že počkáme na ďalší. Slnko začalo pripekať a Mirkovi sa nechcelo čakať na ďalší spoj. Aby sme ušetrili čas, ktorý sa dá tráviť efektívnejšie, navrhol výlet na Bankov s možnosťou zahrať si minigolf. Jeho nápad sa veľmi rýchlo uchytil a napočudovanie s ním všetci súhlasili.

A tak sme sa už o chvíľku ocitli v príjemnom tieni stromov na Dolnom Bankove. Chvíľka chôdze po lesnom chodníku a už sa ocitáme na golfovom ihrisku. Katka, Mirko, Ferko, Peťo, Števko a Andrej neváhali a hneď sa chopili svojich požičaných golfových paličiek. Ostatní sme ich sledovali obďaleč pod mohutným stromom s vychladenou čapovanou kofolou v ruke. Hráči spočiatku nesmelo pokukovali po „greene“, ale milá pani im vysvetlila pravidlá hry a tí sa s vervou pustili do triafania prvých jamiek. Mirko má s minigolfom skúsenosť, chodieva si zahrať so synovcom. Trpezlivo ukazoval ostatným správny postoj či odbíjanie do loptičky. Katka ako správna asistentka údery starostlivo zapísala do tabuliek. A tak sme sa na konci hry, po absolvovaní 18 dráh dozvedeli, že hra šla najlepšie Števkovi s 81 údermi. „Na chrbát mu dýchal“ Peťo, ktorý zahral o jamku viac a mal teda skóre 82. Úspešnú trojicu uzatvárali zhodne Ferko a Mirko, ktorí nahrali 91 úderov. Nasledoval Andrej s 98 jamkami. Rebríček uzatvárala naša šarmantná Katka so 101 údermi.

Hoci sa to nezdá, hra hráčov unavila. Dodržali pravidelný pitný režim, zjedli doma pripravené desiaty a spoločne sme sa vydali na spiatočnú cestu. Pri bilancovaní prežitého dňa sa klienti vyjadrili, že hra golfu bola zaujímavá a zábavná a boli spokojní s prežitím dňa, hoci sme sa od pôvodného plánu odchýlili. Veď do ZOO môžme ísť inokedy :).

A čo nám dnešok dal? Naučili sme sa, že plány, ktoré si plánujeme nie vždy vyjdú. Že je dôležité byť v živote flexibilný a ak sa niečo nepodarí, netreba prepadnúť panike. Záložný plán to vždy istí. Veď na každú situáciu na riešenie nájde. Pochválili sme aj Mirka, ktorý prišiel s vlastným návrhom a nebál sa ho prezentovať pred ostatnými.

Add a Comment