Fašiangový ples Radosti

Po sviatkoch pokoja a pohody znovu prichádza čas zábavy, tanca, dobrého jedla a radosti, ktorými fašiangy nepochybne  odjakživa sú.  Všetky tieto atribúty sa nám podarilo spojiť do jedného nedeľného popoludnia- fašiangového plesu Radosti, ktorý sa uskutočnil 9. februára 2020 v reštaurácii Kapitol. Na túto akciu sme sa už dávno tešili a pripravovali. Dievčatá si chystali účesy, šaty a tanečné kroky, chlapci sa takisto nenechali zahanbiť a prevetrali obleky a kravaty s očakávaním príjemne strávených chvíľ.

Reštaurácia nás privítala špeciálnou atmosférou a muzikou, ktorá priam vyzývala do tanca. Živá hudba a melódie country v nás rozpútali chuť baviť sa a pódium sme nenechali dlho prázdne. Tanec a zábava hrala prím u každej vekovej kategórie. Na rytmus country sa zvŕtali ženy aj muži a našich klientov takisto nebolo potrebné prehovárať do tanca. Chlapci vyzvali do tanca dievčatá, a dievčatá nečakali a keď chceli ukázať na parkete svoje róby a vytancovať sa, sami vyvíjali aktivitu a volali chlapcov na parket. Naše tanečné kreácie boli len chvíľkami prerušované prestávkami, keď sme si vydýchli, zotavili sa, aby sme mohli pokračovať v zábave. Čo by to však bola za slávnosť bez dobrého jedla? Unavených a vytancovaných nás čakalo na prestretých stoloch občerstvenie – rezeň veľký ako stôl. Posilnení takouto dobrotou sme mali dosť síl pokračovať.  Naše estetické city potešilo vystúpenie folklórnych a brušných tanečníc, ktoré sme si vychutnali zo zákutia krásne prestretých stolov. Všetko dobré však má aj svoj koniec, zopár hodín zbehlo o to rýchlejšie, že sme ich strávili výnimočne.

Deň sa vystriedal s večerom a my sme sa rozlúčili s fašiangovým plesom ako inak- ak nie na parkete s poslednými tónmi muziky. Zhodnotili sme, že sme nemohli stráviť krajšie nedeľné chvíle, a dosýta vyzvŕtaní sme vykročili do súkromia našich domovov. Takto príjemne strávený čas si musíme ešte určite zopakovať.

Add a Comment