Športový deň v Michalovciach

Október je mesiacom duševného zdravia. Keďže sa snažíme udržiavať nielen v telesnej, ale i duševnej kondícii, nadšene sme priali pozvanie Pacientskej organizácie zdravia, duše, rehabilitácii vôle v Michalovciach na každoročné športové podujatie s názvom „Športový deň“.

Vo vonkajšom areály Psychiatrickej nemocnice v Michalovciach sme si zmerali sily v kope jedenástky. V týchto disciplínach nás reprezentovala Katka, ktorej sa podarilo premeniť dve z piatich jedenástkových kopov. Zahanbiť sa nenechal ani Vladko, ktorý úspešne premenil jeden jedenástkový kop. To nám značne zdvihlo sebavedomie a s vervou sme „zaútočili“ aj na basketbalový kôš. V hode do koša prekvapila najmä Marika, ktorá z desiatich pokusov premenila jeden. A to ešte pred súťažou tvrdila, že basketbalku držala v ruke naposledy na strednej škole :). Rovnako sa darilo aj športovkyni Katke, ktorú po jej športovom výkone potrápila nasledujúci deň svalovka :). Vladko sa tiež snažil a podarilo sa mu trafiť kôš. No najväčším odborníkom v tom, ako presne trafiť basketbalový kôš sa ukázal Peťo. Ten nastrieľal tri presné zásahy a tak bol vyzvaný do rozstrelového duelu, v ktorom sa mu podarilo raz trafiť a prekonal tak svojho rivala. Vystrieľal si prvé miesto a to mu zaslúžene zdvihlo náladu. Gratulujeme Peťo, šikovný si! Možno keby si viac potrénoval, dotiahol by si to do nejakého basketbalového klubu :D.

Následne sme sa presunuli do vestibulu, kde na nás čakal pinpongový turnaj. Kým sme pripravovali stoly, Radúz a Rasťo sa mordovali vo vedomostnom kvíze. A veruže nie sú žiadne Bééčka :). Radúzovi sa podarilo nad Rasťom zvíťaziť o tesný bod. Keďže čas neúprosne letel a potrebovali sme stihnúť MHD na stanicu, celého pinpongového a šachového turnaja sme sa nestihli zúčastniť. Budúci rok to ale napravíme a spiatočnú cestu si naplánujeme na neskoršiu hodinu.

Ďakujeme Ivetka, Monika a Ľubo za organizáciu tohto zmysluplného podujatia. „Vybavili“ ste nielen parádne počasie a chutné pochutiny, ktorými sme doplnili stratenú energiu, ale motivovali ste nás urobiť aj niečo pre svoje zdravie. Nielen že sme si zašportovali a ponaťahovali hnáty, ale veľa sme sa nasmiali, psychicky si oddýchli a zažili sme opäť niečo nové. A o to ide! Nieje podstatné vyhrať, ale zúčastniť sa!

Dovi o rok! 🙂

Add a Comment