Deň Polície 2018

Medzinárodný deň detí sme si chceli pripomenúť všetci, ktorí sa tak stále niekedy cítime, a preto sme si vybrali účasť na veľmi zaujímavej preventívno-prezentačnej akcii Policajných zložiek, ktorá sa uskutočnila v areáli Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach na Rampovej ulici. Táto akciu sme videli ako jedinečnú príležitosť priblížiť si náročnú a zodpovednú prácu polície a vidieť ukážky jej činnosti, ku ktorým sa bežne nedostaneme.

Už len pozvánka na akciu znela veľmi atraktívne a preto s veľkou istotou sľubovala množstvo vizuálnych zážitkov, ktoré v horúčave rozprúdia náladu a pozitívne emócie. To, čo organizátori sľubovali, sa aj naplnilo. Napriek pálivým slnečným lúčom sme si nenechali ujsť program, ktorý sa odohrával na veľkej trávnatej ploche areálu leteckej školy. So zatajeným dychom sme sledovali ukážky z policajných zásahov, kde hlavnú úlohu hrali okrem bujarých nespratníkov a vandalov hlavne vycvičené policajné psy a nebojácne kone. To všetko za účasti audiovizuálnych efektov- farebného dymu a striel zo zbraní. Zvieratá svojich cvičiteľov počúvali na slovo a odvážne sa púšťali do boja na pomoc rukám spravodlivosti.

Veľmi pútavá bola ukážka práce „kukláčov“ pri zadržiavaní nebezpečného páchateľa, ktorí ukázali svoje umenie pri zlaňovaní z vrtuľníka. V plnej výzbroji sa predstavila aj poriadková polícia. Mali sme si možnosť prezrieť a do vlastných rúk chytiť policajnú výzbroj, aj ukážky zásahovej techniky všetkých zainteresovaných záchranných zložiek, vrátane hasičov a zdravotných záchranárov., obzrieť si vnútro hasičského auta, odfotili sme sa na štvorkolke. Odvážlivci si mohli zastrieľať na streleckom laserovom trenažéri mestskej polície, alebo si pozrieť ukážku podávania prvej pomoci pracovníkmi Slovenského Červeného Kríža.

Na záver dňa sme skonštatovali, že sme z toľkých dojmov a zážitkov ani nestihli vnímať horúčavu a byť smädní. Táto akcia bola pre nás naozajstným ovlažujúcim spestrením teplých  dní a rozprúdila v nás energiu.

Dojmy klientov:

Páčil sa mi celý program. Najviac sa mi páčila výstava zbraní a munície, ktorú používajú policajti. Vysvetlili mi ich používanie. Bol to veľmi zvláštny pocit sa ich dotýkať.“ Ivan P.

Najviac sa mi páčil zásah vrtuľníkom a psy,  ktoré vyhľadávali drogy a zachraňovali ľudí. Jeden z nich sa dal aj pohladkať. Boli veľmi poslušní.“ Števko R.

Na dni Polície bol veľmi pekný  program. Myslím si, že si prišli na svoje deti aj dospelí. Mne sa páčila policajná akcia, na ktorej psy vyhľadávali psychotropné látky. Bol to pekný zážitok na medzinárodný deň detí.“ Zuzka P.

Košice, 1.6.2018

Add a Comment